SPECIALTY KOFFIE

Het drinken van specialty coffee wordt steeds populairder in Nederland. Je komt deze term al snel ergens tegen als je je iets meer verdiept in koffie of misschien drink je het al in je lokale koffietent.

Specialty coffee staat voor koffiebonen van de allerbeste kwaliteit en de boeren in het buitenland genoeg betalen!

Hoe hoger de kwaliteit van de bonen, hoe hoger de prijs is die de boer er voor kan vragen. De boer wordt beloond voor hoge de kwaliteit boon.             De koffieboer blij en jij blij! 

bonen selecteren

“Groen: nog niet klaar, rood: plukken maar!”


 • De kunst is om altijd op zoek te gaan naar de mooiste koffies met de beste prijs-kwaliteit verhouding.

  Je selecteert de koffie op basis van samples die je ontvangt van gespecialiseerde importeurs. Je werkt met deze importeurs omdat zij kennis delen met de boeren en kunnen helpen met investeringen in hun machines. De boer kan hierdoor hogere kwaliteit groene koffie leveren.

roosteren


 • Je moet ernaar streven dat je elke groene koffie zo roostert dat deze zich perfect ontwikkelt en jij in je kopje alle smaakkenmerken ervaart die de groene boon in zich heeft.

  Wanneer een geroosterde koffie onderontwikkeld is, proef je een gras-achtige plantensmaak, een koffie die te lang geroosterd is, geeft een bittere en verbrande smaak. 

arabica vs robusta


 • De wereldkoffieproductie komt voor 99 procent van twee soorten koffieplanten: Arabica en Robusta.

  Robusta is de variëteit die het meest wordt geproduceerd en verhandeld. Arabica is de variëteit die minder vaak voorkomt in de koffieproductie.

  Robusta koffiebonen zijn eigenlijk niet lekker, ze hebben geen complexe smaken en worden voornamelijk gebruikt voor instantkoffie, Italian dark roast en in koffieautomaten. Arabica koffiebonen zien we terug in de specialty coffee.

stek coffee

Stationsplein 27
1211EX, Hilversum

Contact

Amber: Amberstekcoffee@gmail.com
David: Davidstekcoffee@gmail.com

OPENINGSTIJDEN

MA-VRIJ | 07.30u - 18.00u
ZA-ZO | 09.00u - 18.00u

© Stek Coffee. All rights reserved.
Design by Duijff Media.